Aquest dijous dia 8 de març, tota la primària anirem al Gran Teatre del Liceu a veure una òpera del gran i carismàtic compositor Gioacchino Rossini.




En concret, veurem una adaptació escenificada i cantada per la companyia de teatre "La Baldufa", que retallarà l'òpera original i la farà molt més amena pels nens i nenes de sis a dotze anys. A continuació podeu veure unes imatges de l'escenografia i dels personatges que ens trobarem sobre l'escenari del Gran Teatre del Liceu.



Durant aquestes últimes tres setmanes, hem estat treballant aquesta òpera i hem conegut els seus personatges principals.

A continuació us deixo diverses parts de l'òpera que hem estat treballant.

Al principi de la òpera hi ha la overtura que està dividida en dues parts...
  • Una de lenta, que representa la tranquilitat i la bona vida que portaven els habitants de la vil·la de Aldorf (poble de Guillem Tell)
  • Una de ràpida, que representa l'arribada dels soldats austríacs dirigits pel Governador Gessler.


Més endavant, hi ha la part més important de l'òpera: la poma al cap d'en Jemmy (fill de Guillem Tell) que ha de disparar en Guillem Tell amb una ballesta.



Per finalitzar, també us deixo un vídeo a on es pot veure la felicitat del poble suís, un cop guanyada la batalla al malvat Gessler i els seus soldats d'Àustria. És el final de l' òpera original, després de quatre hores d'espectacle!!!



Ja per acabar, deixo el link de la guia didàctica que el Liceu ofereix per tots aquells mestres que com jo, hem volgut o voldran treballar aquesta gran òpera a l'escola.

GUIA DIDÀCTICA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada